MIJN ERVARING MET EEN 5-DAAGSE DETOX-SAPKUUR VAN JB

Er zijn meerdere manieren om je lichaam te ontgiften en te reinigen. Een detox sap-kuur is er daar eentje van, een populaire methode en dit kan je lekker thuis doen. Ik ging de challenge aan, en volgde een detox sapkuur van Juice Brothers.
Nu zullen velen denken: wáárom zou je sapvasten? Een sapkuur zou je lichaam helpen zichzelf te reinigen en ontgiften, voor meer energie zorgen en goed voor je huid en haar zijn. 4 jaar geleden heb ik dit een keer eerder gedaan alleen dat was in Spanje. Een detox-kuur met yoga, massages totaal tot rust komen. Het was een zeer zware maar positieve ervaring.

Waarom

5 dagen lang niet eten, dat is vrij pittig voor iemand die van eten en koken houdt. Het leek mij een interessante uitdaging om dit nog een keer te gaan doen maar dan thuis. Laat het duidelijk zijn dat ik deze challenge niet ben aangegaan om af te vallen, maar omdat ik me de laatste tijd erg moe en energieloos voelde. Aantal weken terug ben ik geopereerd en daarna wat ongezonder gaan leven. Meer snoepen en minder sporten omdat ik moest herstellen van en operatie. Die combinatie komt vast bekend voor bij velen: als je veel met sport bezig bent ga je automatisch sneller gezond eten en zodra je niet met sporten bezig bent ga je sneller ongezond eten. Juist niet handig maar wel waar. Ik wilde van het snoepen en mijn suikerverslaving af vandaar dat ik met deze detox ben gestart.

Juice Brothers

Ik zat op internet te surfen en toen zag ik Juice Brothers voorbijkomen. Ik vond de website en kuren er goed uit zien. Je kan kiezen tussen 1 tot 5 dagen sap-kuren. Daarna maak je de keuze uit Deep, Deeper en Deepest. Deep is met meer fruit en Deepest minder fruit en heel veel groenten. Deeper zit er tussenin.

Mijn keuze ging naar 5 dagen de Deepest sap-kuur. Aangezien ik ook al eerder ervaring had met een detox-kuur 4 jaar geleden. Als ik iets doe dan doe ik het goed.

Een sapkuur bestaat uit het nuttigen van 1 shot en 6 sappen per dag, vol met verschillende vitaminen en mineralen. Dit kan over een periode tussen de 1 en 5 dagen. Naast de sappen is het de bedoeling dat er niet wordt gegeten en alleen water of kruidenthee wordt gedronken. Om het lichaam voor te bereiden op de sapkuur is het verstandig twee dagen voor, en twee dagen na de cleanse geen alcohol, cafeïne en nicotine te gebruiken of rood vlees te eten.

Doordat het lichaam niet veel hoeft te verteren tijdens een sapkuur, kan na een of twee dagen het energieniveau stijgen. Darmen, nieren en lever zijn ontgiftingsorganen die tijdens het proces zullen proberen om niet-lichaamseigen stoffen en overmatig vuil via de huid af te voeren. Tijdens een cleanse worden deze organen als het ware gereinigd en daarom kan ook de huid er beter uit gaan zien. Bron: https://juicebro.com

Een 5 daagse sap-kuur kost €200,- euro. Het is niet goedkoop alleen wel heel makkelijk. Het wordt thuisbezorgd en je kan kiezen uit bevroren of vers geleverd. Ik moest 35 flessen totaal gaan drinken in 5 dagen dus ik koos voor bevroren geleverd i.v.m. de houdbaarheid.

Juicy schema

melissa-pach-mevi-personal-training-booty-builder-wey-protein-alkmaar-schagen
melissa-pach-mevi-personal-training-booty-builder-wey-protein-alkmaar-schagen

The day for food! Healthy food

Uiteraard werd ik al heel vroeg wakker want wat keek ik uit naar deze dag. Ik voelde me echt top vol energie en heerlijk geslapen. Als eerste begon ik met wegen. Wow ik was in 7 dagen tijd waarvan 5 dagen echt alleen aan de sappen gehouden, was ik ruim 3 kg afgevallen. Dan moet je wel rekening houden zodra je weer eet dat er minimaal 1 kg snel aan komt en als je niet oppast kom je heel snel aan. Het voordeel/nadeel bij mij is dat ik heel snel kan aankomen maar ook heel snel kan afvallen. Na deze detox adviseren ze om 2 dagen rustig op te bouwen met eten. Lichte maaltijden en niet in je oude “slechte” gewoontes terug te vallen.
Voordat ik aan mijn ontbijt begon had ik als eerste super veel zin om weer een cappuccino te drinken na 1 week geen cafeïne. Ik was zo blij als een kind met mijn koffie. Ik had wel het gevoel dat ik er erg druk van werd in combinatie met mijn enthousiasme. Mijn eerste maaltijd na 5 dagen niet eten was soya yoghurt met noten/zaden mix, dadels en appel met kaneel. Ik ging er uitgebreid voor zitten en at het op mijn gemak. Het smaakte verrukkelijk.
melissa-pach-mevi-personal-training-booty-builder-wey-protein-alkmaar-schagen
Mijn buik moest wel weer even wennen aan eten. Ik hoorde het rommelen en merkte ook dat ik snel vol zat. In de middag at ik een rodenbieten wrap met humus, spinazie met avocado erin. Jammie. En in de avond ging ik heerlijk koken. Ik had een leuk en voedzaam gerecht gevonden op internet wat ik wilde uit proberen. Het resultaat mocht er wezen en het smaakte ook weer super goed! Het was zoete aardappel, quinoa, spinazie, fetakaas, pecanoten en cranberry’s. Mijn buikje zat vol maar gelukkig ging ik ‘s avonds lekker sporten vol energie en trots dat ik de detox-kuur volbracht had.
In het begin dat ik bezig was dacht ik echt wat is dit zwaar en wat mis ik eten. Uiteindelijk raak je eraan gewend en krijg je alleen maar energie en voel je je vrolijk. Je kijkt uit naar de dag dat je weer mag eten. Daardoor ga je eten ook meer waarderen. Mentaal was het het het moeilijkste. Ik heb dit zwaar maar positief ervaren. Na deze kuur wil je ook graag verder met gezond eten omdat je daar veel meer energie uit haalt. Ik ben blij dat ik nu geen behoefte meer heb aan die suikerverslaving en moet ook oppassen dat ik niet weer daarin terug val.

Misschien dat ik dit 1 keer per jaar wil gaan doen even om je lichaam te resetten. Ik hoop dat jullie iets aan mijn artikel hebben, maar vooral het leuk vonden om mijn ervaring hierover te lezen.

Liefs,

Melissa

melissa-pach-mevi-personal-training-booty-builder-wey-protein-alkmaar-schagen
melissa-pach-mevi-personal-training-booty-builder-wey-protein-alkmaar-schagen

zelf ervaren?
Meld je aan voor een gratis proefles!

Proef de sfeer van onze unieke private gym en maak kennis met lessen en trainers.

Gefeliciteerd!

De eerste stap is gezet!
We nemen spoedig contact met je op!

Open chat
Hee daar, mijn naam is Tim.
Kan ik je ergens mee helpen? Let's chat!